Transit-M zalen Mechelen

Transit-M Mechelen

Zonet is de nieuwe jongeren zone Transit-M officieel geopend. Heel de site werd prachtig gerenoveerd tot de plek bij uitstek voor de Mechelse jeugd. Transit M is de centrale zone voor verschillende leeftijds- en doelgroepen, een ontmoetingsplaats en een plek waar grote en kleine evenementen kunnen plaatsvinden. Maar niet alleen jongeren zijn welkom maar ook bedrijven kunnen delen van Transit-M huren voor evenementen.

De Loods en de Club

De Loods en de club zijn de 2 zalen die je kan huren voor het organiseren van concerten, optredens, feestjes en andere evenementen. Door het subsidiereglement ondersteunt de stad openbare initiatieven waar nodig. Zo is het mogelijk om de evenementenzalen te huren tegen een zeer voordelig tarief.

Den Hangar

Den Hangar werd in het verleden uitsluitend gebruikt voor bedrijfsactiviteiten. Nu het gebouw compleet gerenoveerd en onder handen genomen werd, is het opgedeeld in drie aparte stukken.

Het voorste stuk van Den Hangar wordt gebruikt door de Mechelse circusschool, Circolito. In de nieuwe zaal kan ze haar circusactiviteiten voor jongeren verder uitbreiden tot het reguliere onderwijs, G-circus en lessenreeksen in samenwerking met organisaties die met sociaal kwetsbare mensen werken.

Achteraan wordt de boulderzaal verder uitgebouwd. Boulderen is een vorm van muurklimmen zonder gebruik te maken van touwen of klimgordels. Dikke valmatten onder de klimroutes bieden de nodige veiligheid. Momenteel zijn er in Vlaanderen maar zes echte boulderzalen, waarvan de dichtstbijzijnde zich in Puurs bevindt.

Tussen Circolito en de Boulderzaal bevindt zich een polyvalente ruimte die kan gehuurd worden voor allerlei events; van vergaderingen tot expo’s.

Contactgegevens:
Transit-M
Douaneplein
2800 Mechelen
transitm.mechelen.be

Over de auteur Bekijk alle berichten

admin