Oude Stadsfeestzaal Mechelen

Stadsfeestzaal Mechelen

De Oude Stadsfeestzaal wordt in ere hersteld. Aan het einde van dit jaar moeten de plannen voor de restauratie klaar zijn.

Het stadsbestuur heeft een ontwerpteam aangesteld voor de restauratie van de binnen- en buitenkant van de Oude Stadsfeestzaal. Het team buigt zich ook over de technische aanpassingen en de globale herinrichting. “Na de aanpassingswerken zal de zaal toegankelijk zijn voor 431 personen en komen er 49 zitplaatsen op de eerste verdieping”, zegt schepen van Openbare Werken Greet Geypen uit.

De Oude Stadsfeestzaal werd in de negentiende eeuw gebouwd. Het historische gebouw is sinds 2003 beschermd als monument. Vorig jaar werd er een oproep gelanceerd waarbij alle Mechelaars oude foto’s konden opsturen van het interieur van de Stadsfeestzaal. Deze foto’s zullen worden gebruikt om het interieur van de inkomhal en de feestzaal te restaureren. Het waardevolle glazen plafond boven het centrale gedeelte zal opnieuw zichtbaar worden gemaakt door het vals plafond weg te halen. De feestzaal krijgt ook opnieuw de zandsteenkleuren zoals op het einde van de negentiende eeuw.

De werken zullen 2.840.000 euro kosten, waarvan 1.320.000 euro betaald wordt met de restauratiepremie van de Vlaamse overheid.

Over de auteur Bekijk alle berichten

admin

1 ReactieGeef een reactie

  • Hopelijk wordt dit pareltje in centrum Mechelen snel in ere hersteld.