Feestzaal Scheppers, een juweeltje in hartje Mechelen

Feestzaal Scheppersinstituut Mechelen

DEZE ZAAL KAN ENKEL DOOR PERSONEELSLEDEN VAN DE SCHOOL GEHUURD WORDEN.
Het Scheppersinstituut in hartje Mechelen verbergt een prachtige feestzaal uit 1902. Deze honderd jaar oude feestzaal met stucplafonds en gietijzeren balustrades is ideaal voor huwelijksfeesten en andere evenementen. Deze zaal kan enkel door personeelsleden gehuurd worden. Voor de cateraar moet wel zelf gezorgt worden want er is geen vaste traiteur of uitbating van de zaal.

Om de gepaste sfeer te creëren worden er best enkele richtspots gehuurd en mooie ronde tafels met bijpassende stoelen.

Op de speelplaats van de school kunnen de gasten parkeren en dat is in hartje Mechelen wel een luxe.

In 2011 werd het vtm programma Junior masterchef opgenomen in deze unieke feestzaal in centrum Mechelen. Ook de programmamakers die steeds op zoek zijn naar oude pareltjes binnen ons Belgisch erfgoed vinden dit een originele locatie.

DEZE ZAAL KAN ENKEL DOOR PERSONEELSLEDEN VAN DE SCHOOL GEHUURD WORDEN.

Over de auteur Bekijk alle berichten

admin

11 ReactiesGeef een reactie

 • Heeft er iemand enkele foto’s van deze zaal wanneer er een huwelijksfeest doorgaat? Deze zaal in Scheppers lijkt me wel interessant voor mijn huwelijksfeest maar ik heb geen hoe ik deze aantrekkelijk kan maken. Alvast bedankt

 • Weet iemand hoe je deze zaal kunt huren? Mijn ouders zijn 60 jaar getrouwd en dit lijkt ons echt de perfecte zaal om te huren. Heb eens naar de school gebeld en die vertelde mij dat ze deze zaal niet verhuren? Kan het wel of niet? Bedankt.

 • Deze zaal is normaal wel te huur. Er hebben al vele huwelijksfeesten plaatsgevonden. De directeur heeft een tijdje geleden nog vermeld in de krant dat dit een ideale manier is om extra geld in het laatje te brengen voor de school. Best dat u dit rechtstreeks aan de directeur vraagt.

 • Ter info.De feestzaal van het Scheppersinstituut van Mechelen wordt voor een trouwfeest enkel verhuurd aan familie van het personeel van de school.

 • En voor andere evenementen zoals Newtopia, Junior Masterchef, Sinte-Mette-viering, verjaardagsfeesten, …?

 • Er moet aan de buurtbewoners worden gedacht. Een trouwfeest duurt meestal tot de morgenuurtjes en is veel luider dan andere evenementen.

 • De school wordt meermaals per week gecontacteerd door mensen die we moeten teleurstellen want deze zaal is niet te huur voor huwelijksfeesten. Kan u deze advertentie aub van uw blog halen?

 • Beste,
  Wij zijn erg geïnteresseerd in het huren van jullie feestzaal op zaterdag 15 augustus of zondag 16 augustus. Maar zoals ik gelezen heb is dit louter voor personeelsleden . Klopt dit of is er toch een mogelijkheid tot huren? Zo ja, op hoeveel zou jullie zaal komen en is er eventueel ook een keuken ter beschikking? Dank bij voorbaat voor jullie respons.
  Met vriendelijke groeten Anja

 • Deze zaal is wel te huur, aangezien er iemand van mijn familie er zijn trouwfeest heeft gegeven. Hij was vroeger wel leerling in de school, maar da ’s al lang geleden. Dus denk ik dat de zaal te huur is voor iedere zorgzame burger die de zaal met respect behandeld.

 • Geachte,

  Graag hadden wij de mogelijkheid willen bespreken om deze prachtige locatie te kunnen huren op vrijdag 18 mei 2018 voor onze tweede editie van ROOTZ.
  Dit is een exclusief culinair concept met Topchef Seppe Nobels (Graanmarkt 13) en afkomstig van Mechelen.

  Deze locatie is ons door Toon Diependael (schepen te Mechelen) aangeraden.

  Hopend op een positief antwoord

  Mvg
  Tim Van Mierlo