Parochiezaal een feestzaal?

Parochiezalen zijn er in België bij de vleet. Elke parochie heeft wel een eigen zaal voor feesten en andere gelegenheden. Deze zalen worden vaak gebruikt en dit heeft verschillende redenen. De zalen zijn vaak goed gelegen in het midden van de parochie, hebben voldoende parkeergelegenheid en zijn niet overdreven duur.

Het grootste nadeel is dat parochiezalen in de meeste gevallen zo goedkoop mogelijk zijn opgetrokken. Een standaard parochiezaal is een rechthoekige zaal met een keuken en toiletten. Voorzien van nachtwinkel-verlichting (lees TL verlichting) baden de zalen in het ongezellige licht.

Ook zijn deze zalen vaak toe aan afbraak of renovatie. De nieuwe parochiezalen opgetrokken in snelbouwsteen zijn wel nieuw maar evenzeer ongezellig en saai. Volgens mij kunnen de kerkfabrieken en gemeentes beter investeren in polyvalente zalen die met enkele eenvoudige ingrepen om te vormen zijn tot een prachtige feestzaal voor huwelijksfeesten. Hierbij mag de akoestiek die vaak te wensen overlaat niet vergeten worden. Eveneens verdient de verlichting ook meer aandacht. Ook zou er in elke parochiezaal een verplaatsbare parketvloer aanwezig moeten zijn die als dansvloer kan dienst doen. Deze extra’s kunnen nadien doorgerekend worden aan de huurders die vaker de zaal zullen huren.

Weet er iemand toevallig parochiezalen die wel ideaal zijn als huwelijksfeestzaal ?

Over de auteur Bekijk alle berichten

admin