Wat houdt event catering juist in

Tapas zijn hot. Deze kleine Spaanse hapjes worden ook meer en meer aangeboden door traiteurs. Het woord tapas is afkomstig van het Spaanse spreekwoord Tapar en dit betekend bedekken. Een tapa is dus eigenlijk een deksel. In Spanje werden tapas aangeboden bij een drankje en de tapa werd bovenop het glas gelegd zodat vliegen niet in het glas konden vliegen. Het aanbod aan Spaanse tapas is enorm. Van ham, olijven, gefrituurde calamares, kaas en zelfs overheerlijke tortilla. Ook het beleggen van kleine broodjes is een populaire tapa, dit noemen ze dan pinchos. Alleen wordt de naam tapas in de lage landen af en toe verkeerd gebruikt. Het is niet de bedoeling om op elk Spaans gerecht de naam tapa te plakken.

Nieuw is wel dat traiteurs tapas niet meer alleen als apero aanbieden maar ook als een volwaardige maaltijd. Zo kan er gekozen worden voor een tapasbuffet met koude maar ook met warme tapas.

Ook voor huwelijksfeesten wordt er meer en meer afgestapt van de standaard formule waarbij een aantal gangen afgewerkt dienen worden. Nee, een losse sfeer op een huwelijksfeest is veel leuker. Tapas formules waarbij heel de avond lekkere hapjes op het tapasbuffet zijn terug te vinden en waarbij met een deel van de warme tapas wordt rondgegaan is een echte trend aan het worden. De gasten blijven niet meer aan hun stoel gekluisterd maar wandelen van buffet naar buffet, op die manier heb je de kans om met verschillende gasten een babbeltje te doen. Als dit tapasbuffet dan wordt afgesloten met een heerlijk dessertenbuffet dan is het huwelijksfeest zeker geslaagd.

         

Over de auteur Bekijk alle berichten

admin