Chocoladefontein

chocoladefontein

In mijn vorige blogpost over desserten had ik het al over de chocoladefontein. Omdat dit toestel steeds populairder wordt op feesten, voornamelijk op huwelijksfeesten, ga ik hier wat dieper op in. Chocoladefonteinen heb je in verschillende afmetingen en varianten. Van een éénpersoons fontein tot een fontein waar zelfs meer dan 1000 gasten kunnen van smullen. Zo heb je ook chocoladefonteinen die verschillende chocoladesmaken tegelijk kunnen laten splitsen. Met spuiten bedoel ik eigenlijk vallen want een chocoladefontein is geen fontein maar meer een chocoladestroom volgens het principe van de waterval.

Je kan best speciale fonteinchocolade gebruiken die verkrijgbaar is bij de speciaalzaak. Dit zijn chocoladekorrels die je best vloeibaar
maakt in de microgolfoven. Deze lopende chocolade voeg je dan toe in een reeds draaiende fontein. De chocolade zal vervolgens omhoog gestuwd worden zodat het watervaleffect ontstaat.

Voor de dippings kan je fruit en koekjes aanbieden. Zorg steeds voor prikstokjes waarop het fruit kan geprikt worden. Om smossen te
voorkomen leg je best voldoende servetten. En dan genieten van de heerlijke Chocoladefontein.

Over de auteur Bekijk alle berichten

admin

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *