Einde van de toevloed aan kookprogramma’s

Lang geleden, na het ontstaan van de televisie doken de eerste kookprogramma’s op. Nu zoveel jaren later loopt dit te spuigaten uit. De ene kokschef na de andere krijgt een hoofdrol in het televisielandschap. De typische entertainers/presentators worden dan ook aan de kant geschoven en moeten elders werk zoeken of gaan bezinnen op het Robinson eiland. De kokschefs profiteren van deze populariteit en trachten hun restaurant en een cariere in de media te combineren. Omdat de chefs nog wat tijd over hebben schrijven ze ook nog kookboeken. Dit is volgens mij een lucratieve bijverdienste in ruil voor de tijd die ze spenderen aan de ontwikkeling van hun kookboek. Deze kookboeken worden vervolgens gelanceerd net voor de boekenbeurs wat de verkoop zeker bevordert. Het laten signeren van uw kookboek op deze beurs heeft eigenaardige taferelen tot gevolg. Rijen mensen staan uren aan te schuiven voor een handtekening van hun kokster. Ze worden ingehaald als de nieuwe idolen van deze tijd. Maar hoelang zal dit blijven duren? Want laten we eerlijk wezen dit is een trend die zal overwaaien aan overdaad.

Over de auteur Bekijk alle berichten

admin