Kookgerei op uw eetfestijn

Koken op niet-ingerichte locaties (zoals tuinen, huizen, festivals, enz…) is niet te vergelijken met koken op een vaste kooklocatie. Het materiaal dat verplaatst moet worden om een tijdelijke kookinrichting op te bouwen moet in ieder geval beperkt gehouden worden. Dit om de transport- en personeelskosten niet uit de hand te laten lopen. Dus enkel het strikt noodzakelijke keukengerei wordt hiervoor best meegenomen.

 Standaard kook- en baktoestellen wegen enorm zwaar waardoor deze niet eenvoudig te verplaatsen zijn. Ook werken ze vaak op driefase netstroom wat niet overal beschikbaar is. Één van de oplossingen hiervoor zijn de lichtgewicht gasbranders die slechts een fractie wegen van hun grotere broertjes en eveneens handig mee te nemen zijn.

 Zo zijn er de ringbranders (ook wel paella gasbranders genoemd) vooral geschikt voor een verspreid vuur onder een groot oppervlakte zoals een pan of een grote ketel.

 Ook zijn er gasvuren beschikbaar voor kleinere pannen en diepe ketels met een hevige geconcentreerde vlam. Deze kookvuren zijn voor elke cateraar noodzakelijk om voor een grote groep gasten een heerlijke maaltijd te bereiden.

 Deze gasbrander zijn in verschillende afmetingen met verschillende vermogens beschikbaar en gebruiken propaangas of butaangas als brandstof. Deze gasvormen zijn beschikbaar in handige maar vooral veilige flessen die handig te verplaatsen zijn.

Over de auteur Bekijk alle berichten

admin