Slager wordt traiteur

Het valt op dat meer en meer slagerijen uitbreiden met een afhaaldienst van bereidde maaltijden. Nu zetten ze ook voorzichtige stappen in het catering wereldje. Dit begint bijna altijd met barbecues waarbij ze na verloop van tijd het aanbod gestaag uitbreiden.

Nu vraag ik me af hoe dit komt. Omdat ik het nog niet gaan vragen ben heb ik mijn eigen theorie hierover. De slagerijen krijgen steeds meer concurentie van de supermarkt in de buurt die ook een mooi uitgewerkte slagerij afdeling aanbiedt. Om hun graantje mee te pikken als traiteur op locatie zonder zware bijkomende investeringen want ze beschikken voor hun slagerij reeds over een geschikte voorbereidingskeuken. Het werk van slagerijen wordt meer en meer machinaal uitgevoerd in grote fabrieken. Hierdoor komt er tijd vrij voor de slager om ander terrein te verkennen.

Het valt ook op dat de slager/traiteur altijd begint met een folder aan te bieden aan hun slagerij klanten. Waardoor het cateringavontuur steeds start rond de kerktoren.

Over de auteur Bekijk alle berichten

admin