De verlichte ijsbak

verlichte ijsbak party

Ik kom net van bij een klant voor de bespreking van een cateringopdracht. Deze klant had ook een aantal ijsbakken gehuurd met design verlichting. Daar ik deze manier van gekoelde drank te presenteren meer en meer zie opduiken op feestjes wilde ik hier even verder op in gaan.

De koelbakken zijn opgebouwd uit een soort stevige doorzichtige PVC en is vaak dubbelwandig uitgevoerd. Bovenaan is er in de kubusvormige bak een uitsparing waarin massa’s ijs gelegd wordt. In het ijs steekt men dan flessen cava, champagne of andere gekoelde dranken. Onder de bak en/of aan de zijkant werden gekleurde TL lampen of led lampen bevestigd. Deze lichten de bakken en het ijs op in verschillende, afwisselende kleuren wat een mooi effect geeft.

Vooral voor walking dinners zijn er mooie toepassingen te bedenken zoals de presentatie van koude aperitiefhapjes, salades, ijsjes, cocktail proefbuisjes, koude soepjes enz..

Misschien kan er zelfs een variant gebouwd worden voor het warme gedeelte waarbij de ijsblokjes vervangen worden door warme doorzichtige blokjes. Is er geen gesteente dat hiervoor geschikt zou kunnen zijn? Voor bijpassende verlichtingskleuren zullen warme tinten zoals geel en rood de steentjes kunnen oplichten.

Of wanneer de koelbak wordt uitgevoerd in een soort van lange golvende zitbank met bovenop de rugsteun het ijscompartiment. Zo kan dit gevuld woden met flesjes drank. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden te bedenken dat dit ook voor themafeesten een eye catcher van formaat kan worden.

Over de auteur Bekijk alle berichten

admin

1 ReactieGeef een reactie