Koeling en catering

De hittegolf van begin juli is ondertussen al een tijdje achter de rug. Toch wens ik even terug te komen op de gevaren van deze hitte op de voedselveiligheid. Voedsel legt namelijk steeds een lange weg af voor het bij de consument terecht komt. Het is dan ook de bedoeling on de koudekring niet te onderbreken. Dit is niet eenvoudig in het cateringwereldje en vooral op grote evenementen zoals festivals, markten, sportevenementen. Daar hier vaak cateringbedrijven aanwezig zijn die niet thuis zijn in het serveren van massa’s gerechten of snacks in een korte tijd komen hier veel voedselvergiftigingen voor. Let dus goed op aan welk eetkraam je je buikje rond gaat eten. Ga dus enkel een hapje eten bij kramen die:
– Netjes zijn
– Voldoende koeling hebben en dit ook gebruiken
– Die klaar gemaakt voedsel op de juiste temperatuur warm houden en dit voor een beperkte tijd. Nog beter is dat het eten voor je ogen klaar gemaakt wordt.
– Vraag aan de uitbater om vlees goed te bakken. Zeker bij kip is dit heel belangrijk
– Eet geen rauw vlees aan eetkramen.

Over de auteur Bekijk alle berichten

admin