Slecht weer op je feest

De populaire communiefeesten en lentefeesten zijn dit jaar letterlijk verstoord door regen en vooral koude. Slecht weer zet namelijk vaak een domper op tuinfeesten. Allerlei hulpmiddelen werden aangewend om toch van het feest een succes te maken zoals; tenten, warmtestralers, warmtekanonnen, dekentjes, gluewein, enz… Maar ik zag vooral slecht bevestigde tenten, warmtekanonnen van voor de eerste wereldoorlog en doorweekte kinderen springen op een verzopen springkasteel. Maar erger is dat gasten zich gaan opsplitsen in 2 groepen; een deel blijft ondanks de koude en wind in de tent buiten en de andere groep gaat zich binnen verwarmen. Is het dan niet mogelijk om een leuk feest te organiseren bij slecht weer? Jawel maar enkel mits een goede voorbereiding. Zorg voor een ruime propere tent of een andere ruimte waar men beschut is tegen regen en wind. Plaats een verwarmingstoestel dat voldoende krachtig is. Hang gezellige verlichting omhoog, dus zeker geen standaard TL lampen. Versier de tent. Zorg voor een streepje muziek. Zoek een leuke activiteit voor de kinderen waarbij ze geen verkoudheid oplopen.

Over de auteur Bekijk alle berichten

admin